PIVNÍ MENU

PRÁVĚ ČEPUJEME

VRANÍK 11% SVĚTLÝ LEŽÁK 24 Kč
VRANÍK 11,5% IPA (INDIA PALE ALE) 27 Kč
VRANÍK 14% BAVORSKÝ SPECIÁL 30 Kč
VRANÍK 12% PREMIUM 27 Kč
REPUBLIKA 12,5% 30 Kč

PIVO S SEBOU

VRANÍK 11% SVĚTLÝ LEŽÁK 43 Kč / 1l, 57 Kč / 1,5l
VRANÍK 11,5% IPA (INDIA PALE ALE) 45 Kč / 1l, 60 Kč / 1,5l
VRANÍK 14% BAVORSKÝ SPECIÁL 50 Kč / 1l,
VRANÍK 12% PREMIUM 47 Kč / 1l,
REPUBLIKA 12,5% 50 Kč / 1l,

NAČ PIVAŘ POTŘEBUJE KAFAŘE

Zkušený pivař ví, že pivo nic nenahradí. Co ale ještě zkušený pivař ví je to, že po ochutnávce tohoto zlatavého moku nemůže na silnici a potřebuje odvoz. Jelikož pivní dýchánky se mohou protáhnout až do brzkých ranních hodin, je potřeba mít v záloze jiného zkušeného odborníka, který si poradí i s pozdní noční hodinou a směle vyrazí na silnici kdykoliv, aniž by měl sirky v očích. Takovému odborníkovi se říká kafař a jedná se o velmi důležitou osobu v životě pivaře, a proto je dobré si ho předcházet. Zatímco pivo máte kvalitně připravené už od mistra sládka a nemusíte si s ním nijak lámat hlavu, protože doma si ho zkrátka a dobře nepřipravíte, kafař má tuto situaci poměrně ztíženou. Kávu si v drtivé většině kafaři připravují doma, a to z nekvalitních surovin a nesprávným způsobem. Potom se může stát, že takový kafař bude odmítat pro pivaře dojet, proto je vždycky lepší sázka na jistotu pořídit takové osobě kávovar, který bude umět sám připravit silné a lahodné espresso.

Nezapomínejte na kvalitu kávy

Je jedno, jestli se chystá svatba, rodinná oslava nebo jenom herní večer s deskovými hrami, protože pokud nechcete zajišťovat pro všechny lidi ubytování a přemýšlet, jestli teta z Kostelce zvládne přenocovat na gauči a pantáta z Horní Dolní na nafukovací matraci, protože stačí jediné, a to sehnat kvalitní kávovar pro vašeho kafaře. Ten už potom řízení a rozvoz obstará, pokud mu zajistíte dostatečný přísun mleté kávy. A to ne, jen tak ledajaké. Stejně jako některý pivař nedá dopustit na Svijany, jiný na Starobrno, další na Staropramen či Krušovice, tak i kafař může projevovat větší zájem o kávu kolumbijskou, brazilskou nebo třeba etiopskou. Dejte na chuťové buňky vašeho kafaře a pojistěte si svou cestu domů správně cíleným úplatkem. Myslete i na to, aby kávu dokázal zpracovat kávovar, protože kafaři, který má kafovar na mletou kávu, bude kvalitní zrnková káva z Keni leda tak na křoupání.