PIVNÍ MENU

PRÁVĚ ČEPUJEME

VRANÍK 11% SVĚTLÝ LEŽÁK 24 Kč
VRANÍK 11,5% IPA (INDIA PALE ALE) 27 Kč
VRANÍK 14% BAVORSKÝ SPECIÁL 30 Kč
VRANÍK 12% PREMIUM 27 Kč
REPUBLIKA 12,5% 30 Kč

PIVO S SEBOU

VRANÍK 11% SVĚTLÝ LEŽÁK 43 Kč / 1l, 57 Kč / 1,5l
VRANÍK 11,5% IPA (INDIA PALE ALE) 45 Kč / 1l, 60 Kč / 1,5l
VRANÍK 14% BAVORSKÝ SPECIÁL 50 Kč / 1l,
VRANÍK 12% PREMIUM 47 Kč / 1l,
REPUBLIKA 12,5% 50 Kč / 1l,

OCHUTNEJTE DOBRÉ JÍDLO NA CESTÁCH

Dovolená je také od dobrém jídle, nejen o cestování, poznávání a koupání. Navštivte s námi, některé kouty světa a poznejte co dobrého se vaří jinde.

Bulharsko – Šopský salát

tradiční bulharský zeleninový salát. Skládá se z rajčat, okurek, syrové či pečené papriky, balkánského sýru a petrželky. Nezbytnou součástí je koření čubrica.

Chorvatsko – Dalmatinski pršut

každý Chorvat Vám řekne, že pršut je národní jídlo Chorvatska. Tato syrová šunka se suší na vzduchu a pak se udí. Nechybí v žádné domácnosti, restauraci a podává se většinou s ovčím sýrem a olivami.

Francie – Pot au feu

jedná se o nejslavnější jídlo Francie. Tento hutný vývar z minimálně dvou druhů masa, zeleniny a vnitřností Vás dostane.

Dánsko – Frikadeller (Karbanátek)

smažené fašírky z mletého masa (nejčastěji z vepřového, ale dělají se také z ryb), podávané s vařenými bramborami, červenou řepou, zelím.

Švédsko – Kötbullar (Švédské masové kuličky)

kuličky, které v sobě skvěle spojuje chuť opečené cibule, zázvoru i nového koření ponořené v husté a jemně smetanové omáčce.

Španělsko – Paela

výborné Španělské jídlo z rýže. Existuje spousta receptů s různými ingrediencemi jako plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera.

Slovensko – Bryndzové halušky

připravují se z brambor, mouky, soli, brynzy a slaniny. Tradice brynzových halušek souvisí s tradičním způsobem života slovenského obyvatelstva, tradicí chovu ovcí a výrobou výrobků z ovčího mléka, hlavně brynzy.

Řecko – Moussaka

Řecká musaka se skládá z vrstev mletého masa, které je podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky. Někdy se zapéká taky s plátky brambor.

Rumunsko – Sarmale

de o vinný nebo zelný list plněný mletým masem. Název pochází z tureckého slova sarmak, které znamená „zabalit“

Rakousko – Wiener Schnitzel (Vídeňský řízek)

skvělý tence rozklepaný plátek z telecího masa, obalený v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka z bílého pečiva) a osmažený na přepuštěném másle nebo na rozpáleném vepřovém sádle.

Portugalsko – Bacalhau

tradiční sušená nasolená treska Bacalhau. Ta se do Portugalska dostala již v 15. století a ještě dnes lidová rčení praví, že tresku je možné připravit na 365 způsobů, tedy že se může konzumovat po celý rok.

Malta – Fenkata

dušený králík na víně s kořením, česnekem a tymiánem. Podává se většinou s těstovinami či bramborami.

Maďarsko – gulyás (guláš)

pokrm z nakrájených masových kostek v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás (výslovnost [gujáš]) a z toho dále české guláš. Jedná se vlastně o hovězí polévku, kde nejšastější přísadou je mrkev a malé bílé knedlíčky zvané csipetke. Maďarský guláš nebývá nikdy zahušťován moukou.

Kypr – Halloumi meloni

tento polotvrdý sýr vyráběný na Kypru podávaný s melounem dostane vaše chuťové buňky. Sýr obsahuje ovčí mléko, kozí mléko a bývá dochucen mátovými lístky. Hodně se podává také grilovaný.

Itálie – pizza

tuto dobrotu také všichni znáte, ale v Itálii ji umí prostě nejlepší. Jedná se o velký kruhový plát světlého chlebového těsta (koláč), nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí.

Navštivte tyto krásná místa o ochutnejte speciality místní kuchyně. Odborníci na prodej last moment zájezdů Vám rádi a dobře poradí jak a která místa navštívit.